Chokladmousse

Med banan i.

Chokladmousse kan göras på många sätt. Vi börjar med det här sättet:

Ingredienser:

Typ 2 portioner

  • 50g mörk choklad
  • 8g kokosolja
  • lite salt
  • lite (mer) finmalet kaffe
  • ca 1 tsk kakao
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk socker

Till servering:

  • banan
  • riven choklad
  • kakao-nibs
  • …nåt annat gott

Gör såhär:

Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad. Rör ner kaffepulver, kakao och salt. Koka upp 0,5 dl grädde och rör ner i chokladblandningen.

Separera äggvita och -gula. Vispa äggulan lätt och rör ner den i chokladblandningen. Vispa äggvitan och sockret hårt.

Vispa 1,5 dl grädde. Blanda ca hälften av det med chokladblandningen. ”Vänd ner” den vispade äggvitan.

Häll upp i lämpliga serveringskärl och ställ i kyl i minst 1 timme.

Servera med resten av den vispade grädden, banan, riven choklad eller vad du gillar.

Inspiration: https://www.tasteline.com/recept/chokladmousse-2/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *