Varm choklad (med sprit i)

Det här är den godaste chokladdryck vi nånsin smakat i alla fall. Med kokosolja och grädde är den dessutom riktigt mättande.

Ingredienser:

2 koppar

  • 4 dl standardmjölk
  • 2 msk kakao
  • 1/2-1 msk strösocker (smaka av)
  • lite, lite salt (typ 1/2 krm)
  • 1 msk kokosolja
  • nåt gram/halv tesked espressomalt kaffe

Till servering:

  • 2 msk brun rom
  • vispad grädde
  • mörk choklad att riva på toppen

Gör såhär:

Häll mjölken i en kastrull och vispa/rör ner kakao, socker, salt och malt kaffe under värmning. När det blivit lite varmt tillsätter du kokosoljan och fortsätter röra.

Smaka av! Det ska smaka choklad, utan att vara för sött. Värm tills du nästan bränner dig när du stoppar ner fingret, men du ska absolut inte koka chokladen.

Vispa grädden parallellt. Tänk på att vispa så mycket så att du kan fylla på igen när du druckit halvvägs. Och den ska inte vara för hård, du vill inte ha några smörklumpar som flyter runt i chokladen.

Häll upp chokladen i två koppar. Slå i spriten. Mikra för att få upp temperaturen igen. Riv över choklad, i med grädde och riv sen mer choklad på toppen.

Klart! Njuuut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *