Chokladmousse kan göras på många sätt. Vi börjar med det här sättet:
Ingredienser:
Typ 2 portioner
- 50g mörk choklad
- 8g kokosolja
- lite salt
- lite (mer) finmalet kaffe
- ca 1 tsk kakao
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- 1 tsk socker
Till servering:
- banan
- riven choklad
- kakao-nibs
- …nåt annat gott
Gör såhär:
Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad. Rör ner kaffepulver, kakao och salt. Koka upp 0,5 dl grädde och rör ner i chokladblandningen.
Separera äggvita och -gula. Vispa äggulan lätt och rör ner den i chokladblandningen. Vispa äggvitan och sockret hårt.
Vispa 1,5 dl grädde. Blanda ca hälften av det med chokladblandningen. ”Vänd ner” den vispade äggvitan.
Häll upp i lämpliga serveringskärl och ställ i kyl i minst 1 timme.
Servera med resten av den vispade grädden, banan, riven choklad eller vad du gillar.
Inspiration: https://www.tasteline.com/recept/chokladmousse-2/