Det här är en matig sommarsallad med idel goda grejer. Och nej, det är inte svårt att bryna smör.
Ingredienser:
4 personer
- 3 st mogna nektariner
- Mathavre för 2-3 personer (brukar alltid bli för mycket)
- 300 g halloumi (egentligen ännu godare med getost)
- 2 st avokado
- 150 g babyspenat (eller ruccola)
- En rejäl näve röda vinbär (eller två)
- 100 g smör (brynt)
- Nån typ av nötter som topping för crunch (ej på bild)
Gör så här:
Koka mathavren enligt instruktionen på förpackningen.
Stek halloumi (eller skär upp getosten) i skivor.
Skiva/klyfta nektariner och stek dom också.
Bryn smör. I korthet: värm smör i en kastrull under omrörning. När allt är smält, vrid ner temperaturen och fortsätt röra. När smöret slutat bubbla, doftar härligt kola-aktigt och färgen mörknar är det klart.
Blanda mathavre, skivad avokado, ruccola (eller spenat) (eller båda) och nektariner i lämplig bytta. Sleva upp på tallrik och lägg på stekt halloumi, strössla över vinbär och (eventuella) nötter, och ringla över brynt smör.
Inspiration från Lisa Bjärbo (@onekligen på Insta)