Matig nektarinsallad. Med brynt smör. Mmm.

Det här är en matig sommarsallad med idel goda grejer. Och nej, det är inte svårt att bryna smör.

Ingredienser:

4 personer

  • 3 st mogna nektariner
  • Mathavre för 2-3 personer (brukar alltid bli för mycket)
  • 300 g halloumi (egentligen ännu godare med getost)
  • 2 st avokado
  • 150 g babyspenat (eller ruccola)
  • En rejäl näve röda vinbär (eller två)
  • 100 g smör (brynt)
  • Nån typ av nötter som topping för crunch (ej på bild)

Gör så här:

Koka mathavren enligt instruktionen på förpackningen.

Stek halloumi (eller skär upp getosten) i skivor.

Skiva/klyfta nektariner och stek dom också.

Bryn smör. I korthet: värm smör i en kastrull under omrörning. När allt är smält, vrid ner temperaturen och fortsätt röra. När smöret slutat bubbla, doftar härligt kola-aktigt och färgen mörknar är det klart.

Blanda mathavre, skivad avokado, ruccola (eller spenat) (eller båda) och nektariner i lämplig bytta. Sleva upp på tallrik och lägg på stekt halloumi, strössla över vinbär och (eventuella) nötter, och ringla över brynt smör.

Inspiration från Lisa Bjärbo (@onekligen på Insta)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *